torsdag 29. mars 2012

Thaisuppe

Herlig asiatisk smak i denne suppen med kylling. Lag en litt større porsjon da de fleste vil ha en forsyning til av denne gode suppen.

6 porsjoner
4 dl vann
4 dl kokosmelk
2 hønsebuljongterninger
1 lime, saften
3 ts chilipaste, samba oelek
3 ts frisk ingefær, revet
2 ss fiskesaus, asiatisk eller kraft
400 gram kyllingfilet, i biter
1 kinakål, strimlet i tynne skiver
50 gram sopp, shitake- eller sjampinjong
4 vårløk
1 rød chili, i tynne skiver
1 dl koriander, hakket

Bruke en stor kjele, og ha i vann, kokosmelk, buljong, lime, chilipaste, ingefær og fiskesaus. La det hele koke opp og tilsett kyllingen. La det koke videre i 5 minutter. Tilsett deretter kinakål, sopp, vårløk, chili og koriander. La det hele koke videre i 5 minutter. Dersom du ikke vil ha den fullt så sterk kan du servere chili ved siden av slik at gjestene selv kan velge å ta den i suppen. Server godt brød ved siden av.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar