mandag 10. desember 2012

Mat med ingefær




Fersk ingefær


Ingefær i mat gir en utsøkt og raffinert piff på svært mange retter. Fersk ingefær er sterk i smak, ingefær i pulver form noe mindre frisk i smaken, men likevel mye smak. Finn din variant av ingefær te. Søt til med en god slump mango juice eller honning. Nyt den gode ingefær smaken. Prøv disse herlige smaksbombene som du garantert ønsker å lage mer enn en gang.



Revet ingeær


Herlig linsesuppe

Linsesuppe

En sammensatt smaksopplevelse av de helt store. Bruk godt av det store kryddermarkedet i Spania. Her er krydderet ferskere enn mange andre steder. Denne retten er en utmerket lunch eller kveldsrett. Server med godt brød til og du har et festmåltid.
200 gram rød linser, skylt
1 løk, i små biter
¼ sellerirot, i terninger
2-3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
½ ts sennepsfrø
2 ts fersk ingefær, finrevet
1 ts spisskummen, hel
½ ts korianderfrø, malt
1 ts gurkemeie, malt
5 kardemommekjerner, hele
1 kanelstang
1 ts chili, finhakket
1 boks hakkete tomater
5-6 dl grønnsaksbuljong eller vann
1 boks kokosmelk
1 lime, saften
Salt
Kålsalat til servering:
100 gram hodekål, fint snittet
1 chili, finhakket
2 vårløk, finsnittet skrått
Frisk koriander
Bruk en kjel som rommer minst et par liter. Varm oljen over middels varme og ha i terninger av løk og selleriroten. La det surre ca. 5 minutter. Tilsett deretter hvitløk, linser, sennepsfrø, ingefær, spisskummen, koriander, gurkemeie, kardemomme, kanel og chili. La alt surre et par minutter før du tilsetter tomatboksen og vannet. Sett på et lokk og la alt koke på svak varme i ca. 25 minutter. Tilsett deretter kokosmelken før du koker opp til slutt. Bland sammen strimlet kål og vårløk med frisk koriander og chili. Bland i limesaft og eventuelt noe salt, og anrett det hele over hver suppetallerken.
Rødbetkake




Rotfruktkake
Denne kaken kan du lage med rødbet, gulrot eller kålrot. Den er like uansett hvilken rotfrukt du velger. Saftig og god og garantert vellykket.
3 egg
3 dl sukker (gjerne rørsukker)
3 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
½ ts muskat
½ ts ingefær
4 dl rotfrukt, raspet
1 dl rosiner
2 dl kesam (mager)
½ dl gresskarfrø

Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, natron, vaniljesukker og rosiner før du har det i eggedosisen. Tilsett deretter revne rotfrukten og kesam. Smør en stor rund form, eller en liten langpanne, og ha røren i denne. Dryss over gresskarfrø og stek kaken midt i ovnen 20 minutter ved 200 grader.

Ingefærkaker

Engelske ingefærkaker

Gode småkaker med ingefær og annen god smak. Gode å ha i hus om du får gjester. Disse holder seg godt i en tett boks.
200 gram hvetemel
225 gram sukker (rørsukker)
1ss ingefær, knust
1 ts kanel
1 ts revet sitronskall
½ ts nellik
½ ts natron
125 gram smør
1 egg
100 gram sjokolade, til pynt
Bland mel, sukker og krydder. Smuldre smøret i det tørre og samle deigen med egget. Trill små kuler og legg på et bakepapir på stekeplaten. Trykk kakene lett med en gaffel og stek 8-10 minutter på 200 grader varmluft. Smelt sjokoladen og pynt kakene med den.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar