mandag 18. mars 2013

Mat med kaffe

Kaffe er godt i mye mer enn drikke. Drikkene kan varieres i det utallige, både kalde og varme. Kaffen gir en egen god og raffinert smak i både kaker og desserter. Det setter en ekstra spiss på det du lager.


Herlig kremkake med kaffe og nøtter

Her vil gjestene garantert ha oppskriften. Den er lett å lage samtidig som smaker bare himmelsk godt! 


Fantastisk god kake med sjokolade og kaffekrem


Kakebunn:
 5 egg
 4 dl melis
2 ts bakepulver
5 dl malte mandler eller nøtter
5 dl fløte 200 gram sjokolade, finhakket
2 ss espressopulver
½ dl sukker

Bland mandler/nøtter, melis og bakepulver. Visp eggedosis av egg og sukker, tilsett det tørre. Ha røren i en rund form og stek ved 160 grader i 45 minutter. Avkjøl bunnen litt.
Lag sjokolade krem ved å ha den finhakkete sjokoladen i en bolle. Varm opp 2 dl av fløten til kokepunktet og hell over sjokoladen. Bruk gjerne en stavmikser for å røre godt til en smidig og glatt krem. Ha kremen over kakebunnen, mens den er i formen, og sett kaldt i kjøleskap til den stivner. Legg kaken over på et fat og bre over resten av kremen som er vispet med kaffepulver og sukker. Riv over sjokolade. La gjerne stå noen ekstra timer i kjøleskap før servering.

 Iskaffe

Iskaffe er en fin variasjon til varm kaffe. Den er god litt søt, og iskald.
 2 dl sterk kaffe

25 gram sukker
2 ss lønnesirup
½ ts vaniljesukker
12 – 15 isbiter

Ha sukker og vaniljesukker i den varme kaffen. Løs alt godt opp og sett i kjøleskap. Bruk en blender med den avkjølte kaffen og godt med isbiter. Kjør i maskinen til det hele skummer. Hell over i klare glass og server gjerne med en liten kremfløte på toppen. Hell til slutt over litt lønnesirup.

Panna Cotta med kaffe

En kjempegod dessert. Alltid greit med noe som kan lages dagen i forveien, for så å serveres etter et godt måltid. 
3 plater gelatin
3 dl kremfløte
100 sukker
1 sitron, skallet
1 ½ dl sterk kaffe, varm
4 ss kaffelikør

 Bløt gelatinen i kaldt vann 5 minutter. Hell av vannet og klem godt. Kok opp fløte, sukker og sitronskall i en liten kjele til sukkeret er oppløst. Løs opp gelatinen i fløteblandingen og rør deretter inn den varme kaffen. Sett lokk over og la det hele trekke en time. Ta deretter ut sitronskallet. Legg skallet til side inntil serveringen. Del kremen i 4 dessertskåler som settes kaldt med plastfolie over natten. Server i skålene eller vend over på en asjett. Pynt med sitronskallet, og hell over en skje kaffelikør. Serveres med en liten sitronbåt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar