Mørkt og lyst, søtt og
bittert, flytende eller fast, sunt eller usunt. Vi spiser det og nyter det. Kos
deg med sjokoladen og nyt den i julen med familie og venner.
Sjokolademuffins
Gode herlige og
saftige muffins. Det er ekstra godt å kjenne biter av sjokolade.
100 gram smør
1 dl melk
2 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ½ ts salt
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
100 gram mørk kokesjokolade, hakket
Ha smøret i en kjele og smelt dette før du tilsetter melken.
Lag eggedosis av egg og sukker og ha melkeblandingen i eggedosisen. Ha så i det
tørre og rør til en jevn masse. Bruk gjerne et muffinsbrett og fordel massen i
formene. Fylles til de er noe mer enn halvfulle. Stek kakene ved 200 grader i
12-15 minutter.
Sjokoladedrikke
God og varmende
sjokoladedrikke. Sjokolade som drikke er som et lite måltid, det er virkelig
mettende.
100 gram mørk sjokolade, finhakket
1 vaniljestang
6 dl melk
2 ss honning
Skallet av ¼ appelsin
Sjokoladebiter
Saftige og gode
sjokoladebiter. Disse kan du fryse i små bokser og ta opp ved behov. Det er
ofte godt å ha noe en kan ta opp når en får uventede gjester.
150 gram smør
2 egg
3 dl sukker
1 ½ dl sukker
4 dl hvetemel
3 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
Til kremen:
100 gram smør
2 dl kremfløte
2 ts hvetemel
2 ss kakaopulver
Kokos til toppen.
Start med å smelte smøret og avkjøl dette. Pisk deretter
sukker og egg til eggedosis. Tilsett så melk og smør. Bland alt det tørre og
tilsett det i røren. Ha røren i en langpanne med bakepapir. Stek kaken ca.
12-13 minutter ved 220 grader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar