søndag 4. desember 2011

Søte og gode dadler

Dadler smaker søtt og godt og egner seg i mange ulike matretter. Du kan finhakke dadler og bruke som søtningsstoff i alt fra kjøttretter til desserter og kaker. Dadler kan i tillegg spises både fersk og tørket. Se etter daddelpalmer så kanskje du kan tørke dine egne dadler til jul.



Kake med dadler og nøtter
Denne kaken er ekstra saftig og god. Dette er en kake du kan lage flere dager før du skal servere den. Den holder seg godt i kjøleskap eller fryser. Du kan servere kaken med krem eller karamellsaus.

2 egg
100 gram sukker
3 ss hvetemel
1 ts bakepulver
100 gram valnøtter, finhakkete
150 dadler, finhakkete

Til topping:
4 dl kremfløte, revet sjokolade eller nøtter
eller karamellsaus

Stivpisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett forsiktig hvetemel blandet med bakepulver. Bland sammen nøtter og dadler, og vend forsiktig inn i eggedosisen. Ha alt i en smurt og strødd rund form, ca 22 cm. Stek kaken ca. 30 minutter i 175 grader. La den avkjøle helt før du tar den forsiktig ut av formen.

Ved servering kan du bre over pisket kremfløte med nøtter eller revet sjokolade, eller servere med karamellsaus.

Klementiner med dadler
En herlig dessert med mange gode smaker.

2 ss kremost
2 ss fløte
½ ss melis
½ ts vaniljesukker
½ ts brunt sukker
1/2 dl portvin
½ dl søt hvitvin
15 dadler
2 ss sukker
½ dl cognac
Litt kanel

Bland fløte og kremost. Smak til med melis, vaniljesukker og brunt sukker. Settes til side. Kok opp hvitvin, hakkete dadler, portvin og sukker til det begynner å tykne. Tilsett cognac og la det koke slik at alkoholen forsvinner. Fordel i små skåler, dryss over kanel og ha kremosten over.

Dadler surret med bacon
Her har du en liten kveldskos eller en grei tapasrett. Du trenger bacon og dadler. Mengde etter ønske og behov.

Ta stenene ut av dadlene ved å snitte dadlene i siden og vippe stenen ut. 
Surr en baconskive rundt hver daddel. 
Stek de lett i stekepanne, og sett dem deretter i ovnen 5-8 minutter i 220 grader. 
Snu gjerne litt på dem underveis. 
Du kan også grille dem på grillen, og da trenger de bare 3-4 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar