søndag 11. desember 2011

Tines leverpostei

Hjemmelaget leverpostei smaker nydelig rett fra ovnen. Server den fersk rett fra ovnen med brød og annet godt ved siden av, eller frys den og ta den frem til pålegg eller varm opp som en rett på gjestebordet. Leverposteien smaker godt uansett.

500 gram svinelever
100 gram spekk
1 løk
6 hele ansjos
1 ts sukker
½ ts ingefær
2 kryddermål pepper
3 egg
2-3 ss hvetemel
1 ts salt
3 dl kremfløte

Bruke en kvern, gjerne en type som settes på en kjøkkenmaskin. Del i lever, spekk og løk i grove biter. Putt dette vekselvis i kvernen, og la alt blandes i en stor bolle. Ha deretter ansjosen i kvernen, og bland også det i bollen. Tilsett krydder, egg, melk og potetmel. Bland alt godt i en mikser. Bruk former etter ønsket størrelse. Bruk ildfaste former med lokk, eller med folie som lokk. Det er også mange fine folieformer å få kjøpt. Kjøp da gjerne den typen med lokk. Det kan være lurt å teste de i ovnen for å få plass utnytte plassen best mulig.
Fyll leverposteien i formene og plasser de i en dyp langpanne fylt med vann. Stek nederst i ovnen på 200 grader i ca. 1 ¼ time.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar